Kimler bisiklet kursuna katılabilir?

Bisiklet, 7’den 70’e herkesin kullanabileceği zevkli bir hobidir. Bu alanda profesyonelleşmek isteyen bisiklet tutkunları için U15 adı verilen Genç Erkekler ve Genç Bayanlar Bisiklet Şampiyonası gerçekleştirilmektedir. Bisiklet kursuna katılmak için belirlenen herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Olimpiyat oyunları için yalnızca bisikleti iyi sürmek yeterli değildir. 

Başarılı bir bisiklet sürücüsünün kendini geliştirmesi, fiziksel açıdan yeterli seviyeye ulaşabilmesi, sık sık çalışma programlarına katılması ve parkurlarda alıştırmalar yapması gereklidir. 

Bisiklet seçiminde eğitmenlerinizden yardım almanız tavsiye edilmektedir. Özellikle doğru seçilmemiş bisikletlerin kaza riskini maksimum seviyeye çıkardığını unutmamalısınız.

Bisiklet kursunda neler öğreneceğim?

 

Bisiklet kursu hem sosyalleşebilmenizi sağlayan hem de bisiklet binmeyi eğlenceli hale getiren faydalı eğitim süreçlerini sizlere sunmaktadır. Temel bisiklet parçaları, bisiklete binme, kazalara karşı korunma, yol tutuş teknikleri, şehir içi geziler gibi pek çok eğitimi içerisinde bulunduran bisiklet kursu fazla kilosu olan kişiler için de iyi bir aracıdır.

Bisiklet nasıl bir spor türüdür?

Günümüzde hem eğlence hem spor amaçlı olarak yapılan bisiklet, kullanım amacına göre değişen modelleriyle yoğun çalışma programları sonucu gerçekleştirilen bir spordur. 

Fren sistemi, tekerlek, maşa ve kadro, vites gibi parçalardan oluşan bisikletin tekerlekleri, sporun gerçekleştirileceği yere göre dizayn edilmektedir. Bisikleti spor amaçlı kullanan sporcular için 28 teker ölçüsünde yarış bisikletleri bulunmaktadır. 

Bu bisikletler hafifliğiyle de sporun gerçekleştirilme amacına uygundur. 12 ile 16 vites arasında değişmektedir. Bisikletini doğada, arazide, dağlık alanlarda kullanmak isteyen kişiler için dağ bisikleti bulunmaktadır. Dağ bisikleti sporu da donanım bakımından güvenirlik özelliği taşıyan kalın lastikli, sağlam fren sistemine sahip, bisikletler aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.

Bisiklet kursu fiyatları

Bisiklet kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek bisiklet kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Kimler dağ bisikleti sporu yapabilir?

Dağ bisikletinde profesyonel sporculardan biri olmak istiyorsanız öncelikli olarak bisiklet kursu ile kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Özellikle bu alanda kendini geliştirmiş sporcular kişisel gelişiminize katkı sağlayacaktır. Parkura çıkma sürecinde yanınızda mutlaka bir arkadaşınızın ve haberleşme cihazınızın bulunması gereklidir. 

Bisikletinizin lastiğinin patlaması ihtimali göz önüne alınarak yanınıza bir tamir çantası getirmeniz tavsiye edilmektedir.

Dağ bisikleti sporu ile ilgilenen sporcuların kendilerine en uygun, teknik donanım bakımından ihtiyaçları karşılayan bisikletlere öncelik tanıması gereklidir. Bu bisikletler sizi olası bir kaza ihtimaline karşı koruyacak nicelikte tasarlanmaktadır.

Bisiklete binerken nasıl giyinmeliyim?

Bisiklete binerken genellikle sele rahatsızlıklarını önlemek amacıyla tayt giyilmektedir. Üst kısımda yer alan bisiklet forması vücuda yapışan teri emmektedir. Kask, olası bir düşme ihtimaline karşı başınızı darbe gelmesini engellemektedir. Gözlük, hızlı bir yolculukta gözünüze sinek, toz, duman gibi faktörlerin girme riskini sıfıra indirir. 

Eldivenler, düşme anında ellerinizi korur ve bisiklet kullanımına rahatlık kazandırır. Özellikle yokuş aşağı hızla inen dağ bisikletçilerinin dizlik ve dirseklik kullanması gereklidir.

Bisiklet kursunda doğru eşya ve ekipman kullanımını hakkında da eğitimler verilmektedir. Profesyonel bisiklet sporcuları, ayakkabı seçiminde pedala kitlenen modelleri tercih etmektedir.