Konservatuara hazırlık kursunda neler öğreneceğim?

Müzik kulağını ve nota bilgisini geliştirmek için verilen kurs eğitimi sürecinde seslerin anlamlarına uygun olarak okunması ve melodik hafızanın pekiştirilmesi üzerine çalışmalar yapılmaktadır.

Parçaların vuruş değerleriyle birlikte deşifresinin yapılması, öğrencinin ilgili olduğu alana yönelik enstrüman çalışmaları, parça seçimi, ritim duygusuna uygun çalışmaların yapılması gibi eğitim süreçleri de öğrencilere verilmekte olan dersler kapsamındadır.

Konservatuarı kursunda enstrüman eğitimi alacak mıyım?

Konservatuvara hazırlık kursu genellikle müzisyenlerin ilgili olduğu alanlara yönelik olarak verilen eğitimleri kapsamaktadır. Bu bakımdan sınavda tercih edeceğiniz müzik aletiyle ilgili parça seçimine, projelerin hazırlanma süreçlerine ve enstrüman detaylarına da yer verilmektedir.

Kurs, sınavı kazanabilmeniz için gerekli olan tüm bilgileri size sunacaktır. Dolayısıyla sürece enstrümanınızla birlikte çalacağınız parçalar da dahil edilmektedir.

Konservatuar kursu fiyatları

Konservatuar kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek konservatuar kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Konservatuara hazırlık kursunun sağladığı imkanlar nelerdir?

Konservatuvar kursunun amacı, Devlet Konservatuvarları, üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakülteleri,  Güzel Sanatlar Liseleri, Askeri Bando Okulları, Müzik Öğretmenliği Bölümü, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı bölümü gibi müziksel kabiliyet gerektiren alanlarda öğrencilerin başarılı olabilmelerini sağlamaktır. 

Teorik ve uygulamalı bilgi birikimini gerektiren sınavlarda belirtilen sonuçları alan öğrenciler programlara dahil edilmektedir. Olumlu bir sonuç elde edebilmeniz için size tüm desteği sunan kurslar kişisel istek ve çalışmalarla da doğru orantılıdır.

Konservatuara sınavlarında başarılı olabilmek için ne kadar süre kursa gitmeliyim?

Sınavlarda kapsamlı teknik çalışmalar ve uygulamalı alıştırmalardan sorumlu olacağınız için gitmeniz gereken minimum kurs süresi 3 ay olarak kabul edilmiştir. Konservatuar sınavlarına ne kadar erken hazırlanırsanız kazanma ihtimaliniz de o kadar artacaktır. 

Bu nedenle eğitmenler kurs süresini hızlandırmak yerine dersleri en iyi şekilde algılayabilmenize olanak tanıyan çalışma metotlarını tercih etmektedir. Konservatuar kursunda iyi bir sonuç elde edebilmeniz için hem sesinize hem de enstrümanınıza hakim olmanız gerekmektedir.

Konservatuvara hazırlık kursuna gidebilmenin belirli bir yaş sınırı var mı?

Genellikle liselerden mezun olan öğrencilerin tercih ettiği hazırlık kurslarının belirli bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Orta öğretimi tamamlayan öğrenciler de bu kursa katılabilmekte, Güzel Sanatlar Lisesi’nin ilgili alanlarına yönelebilmektedir.

Öğrencinin kişisel gayret ve çalışma prensipleriyle de doğru orantılı olan süreç, bireysel yatkınlıklara göre de değişebilmektedir.

Konservatuara hazırlık kursunu tamamladığımda kesin olarak başarılı olabilir miyim?

Konservatuara hazırlık kursu sizi sınavlarda başarılı olabilmeniz için gerekli seviyeye ulaştırmaktadır ancak bu sürecin ardından yeteneklerini sergileyebilmeniz için kendinizi geliştirmeniz de gerekmektedir. Özellikle eğitmenlerinizin hazırladığı ev içi çalışma programları ile hem kişisel gelişiminize katkı sağlayabilir hem de başarılı olma şansınızı yükseltebilirsiniz.

Kursa düzenli olarak katılım gerçekleştirmek de bu başarıyı mümkün kılan bir etmen olarak bilinmektedir.