DÖNENCE DENİZCİLİK ÖĞRETİR!

İzmir’de, 2003 yılından günümüze 20 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı ve Denizcilik Genel Müdürlüğü İzmir Liman Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren eğitim kurumumuz DÖNENCE DENİZCİLİK VE GEMİADAMLARI KURSU; binlerce kişiyi belge sahibi yapmış, kursiyerlerinin yeni bir iş sahibi olmaları için en önemli başlangıç adımlarından biri olan temel denizcilik eğitimi alma gerekliliğini, kurslara devam mecburiyeti kuralından ve kaliteli eğitiminden ödün vermeden sağlamış ve bu sayede eğitim ve denizcilik sektöründe ismini güvenilir kurumlar arasına yılların çabası ve emeğiyle hak ederek yazdırmıştır. 

Halen kurumumuzu tercih sebepleri arasında ‘ESKİ KURSİYERLERİN TAVSİYESİ’, internet, sosyal medya vb.den daha önde gelmektedir. Kurumumuz uzman denizci eğitmen kadrosuyla eğitimlerini aynı kalitede ve ciddiyet ile sürdürmektedir. 
 

KURSLARIMIZ VE KAYIT EVRAKLARI

* AŞÇI VE KAMAROT KURSU (15 gün)
5 Temel STCW sertifikası olan Personel Güvenliği ve Sosyal Sorumluluk, Temel İlk Yardım, Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele, Denizde Kişisel Can Kurtarma Teknikleri, Can Kurtarma Araçlarını Kullanma Yeterliği eğitimlerini ve denizcilik eğitiminde yeni devreye giren Uygulama Eğitimlerini içerir. Bu kursu bitirenlerin Gemiadamı Cüzdanı çıkarabilmek için 2 günlük Birleştirilmiş Gemi Güvenlik Eğitimleri kursunu da alması gerekmektedir. 

Aşçı ve Kamarot Ne İş Yapar?

Aşçı, gemide elindeki malzemeleri en iyi şekilde kullanarak gemi personelinin yemeğini pişirir. Normal menü yemekleri, kendine has yemekler, mezeler, tatlılar vb. yapmanın yanı sıra özellikle uzakyol gemilerinde çalışan aşçılar ekmek, hamur işi, pasta-börek gibi istisnasız her türlü besin maddesinin yapılması, pişirilmesi ve yemeye hazırlanmasından sorumludurlar. Ayrıca sefer durumuna göre kumanya ve malzemenin temin edilmesi için liste çıkarıp Birinci Zabite verirler.    

Kamarot, kahvaltı, yemekler ve çay-kahve servislerini yapan, bulaşıkları yıkayan ve belirtilen kamaraların, salonların ve koridorların temizliğini yapan gemiadamıdır. Buzdolaplarını temizlemek, gemiye gelen kumanya ve malzemeleri yerlerine taşımak, yerleştirmek ve ayrıca gerektiğinde aşçının yardımcılığını yapmak da görevleri arasındadır. Gemilerde istenen durumlarda Gemici ehliyeti ile de Kamarot görevi yapılabilmektedir.

 

* MESLEK LİSESİ VE YÜKSEKOKUL İLGİLİ BÖLÜM MEZUNLARI İÇİN YAĞCI KURSU (15 gün) 
5 Temel STCW sertifikası olan Personel Güvenliği ve Sosyal Sorumluluk, Temel İlk Yardım, Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele, Denizde Kişisel Can Kurtarma Teknikleri, Can Kurtarma Araçlarını Kullanma Yeterliği eğitimlerini ve denizcilik eğitiminde yeni devreye giren Uygulama Eğitimlerini içerir. Bu kursu bitirenlerin Gemiadamı Cüzdanı çıkarabilmek için 2 günlük Birleştirilmiş Gemi Güvenlik Eğitimleri kursunu da alması gerekmektedir.

Meslek Liselerinin Motor, Makine, Torna-Tesviye, Elektrik, Elektronik vb. bölümleri mezunu olanlar, 32 günlük Yağcı kursu yerine 15 günlük bu kursa katılarak Gemiadamı Cüzdanlarını Yağcı olarak çıkarabilirler. Elektrik-Elektronik bölümü mezunları ise Yağcıya ilave olarak Elektrikçi ya da Elektronikçi ünvanlarını da alabilirler.   

Yağcı Ne İş Yapar?

Çalışılan geminin özelliğine göre değişse de Yağcının genel olarak makine dairesinde bulunan sistemlerin bakımını, tutumunu, onarımını yapmak ve makine dairesinde vardiya tutmak gibi görevleri vardır. Bu görevler, limanda veya seyir halinde iken makine dairesinde vardiya tutmak, bu vardiya sırasında makineleri temizlemek, yağlamak, çalışan makinelerin sıcaklık ve basınçlarını kontrol etmek ve ayrıca gemiye gelen makine malzemelerini taşımak ve yerleştirmek vb. gibi görevlerdir. Yağcılar gemilerde çalışma ve hizmet sürelerine göre sırasıyla Makine Lostromosu, Sınırlı Makine Zabiti gibi vb. ünvanlara terfi ederler.

 

* GEMİADAMI CÜZDANI VE 5 TEMEL STCW YENİLEME KURSU (5 gün) 
5 Temel STCW sertifikası olan Personel Güvenliği ve Sosyal Sorumluluk, Temel İlk Yardım, Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele, Denizde Kişisel Can Kurtarma Teknikleri, Can Kurtarma Araçlarını Kullanma Yeterliği eğitimlerini ve denizcilik eğitiminde yeni devreye giren Uygulama Eğitimlerini içerir. Bu kursu bitirenlerin Gemiadamı Cüzdanını yenileyebilmeleri için, eğer daha önce almadılar ise, 2 günlük Birleştirilmiş Gemi Güvenlik Eğitimleri kursunu da alması gerekmektedir.
 

* TANKER GEMİLERİ İÇİN PETROL VE KİMYASAL KURSU (2 gün) 

* YOLCU GEMİLERİ İÇİN RO-RO VE YOLCU GEMİSİ KURSU (3 gün)

* BİRLEŞTİRİLMİŞ GEMİ GÜVENLİK EĞİTİMLERİ KURSU (2 gün) 

3 yeni STCW sertifikası olan Güvenlik Tanıtım, Güvenlik Farkındalık ve Belirlenmiş Güvenlik Görevleri eğitimlerini içerir. 
 

KAYIT EVRAKLARI

- 2 Fotoğraf

- Kimlik

- Diploma veya Öğrenim Belgesi

- Adli Sicil Belgesi 

- Gemiadamı Sağlık Raporu (Kursiyerlerimize indirim yapan, aynı gün içinde rapor alınabilen yetkili kurumlara  yönlendirme yapmaktayız) 

 

Daha Fazlası Daha Azı

Fiyat ve kampanya bilgileri için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bu Eğitime Özel Taksit Fırsatları

Taksit Tutarı Toplam Tutar
Tek Çekim TL TL
3 Taksit TL TL
6 Taksit TL TL
9 Taksit TL TL
Taksit Tutarı Toplam Tutar
Tek Çekim TL TL
3 Taksit TL TL
6 Taksit TL TL
9 Taksit TL TL
Taksit Tutarı Toplam Tutar
Tek Çekim TL TL
3 Taksit TL TL
6 Taksit TL TL
9 Taksit TL TL
Taksit Tutarı Toplam Tutar
Tek Çekim TL TL
3 Taksit TL TL
6 Taksit TL TL

Yorum Yapın

Doğrulama SMS'i gönderilecektir.

İzmir Konak Etiler

9 Eylül Meydanı Meydan İş Hanı No:13 D:601 Basmane Konak İzmir

Toplu taşımaya yakın
Basmane Metro Durağı 100 m. uzaklıkta
Basmane Tren İstasyonu 100 m. uzaklıkta
Basmane Otobüs Durağı 100 m. uzaklıkta
Mesaj Gönder
Şimdi Ara

Kurs.com - Tüm hakları saklıdır © 2014-2024

kurs.com'da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görsel, video, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içerik, görsel, video, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından kurs.com hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için mağaza (ilan) sahibi ile irtibata geçebilirsiniz.